Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alapítói

2009.07.14

Alapítói

„Hajdan,mikor új voltam még, négy mágus összeállt,
s eldöntötték, létrehoznak egy varázslótanodát,
hol az ifjak hallgathatják oktatóik bölcs szavát,
s továbbadhatják a vének tudásuknak legjavát.”

  • Griffendél Godrik: A róla elnevezett Godric's Hollow-ban született, akárcsak Harry Potter. A Teszlek Süveg valamikor az ő tulajdona volt. A varázsló társadalomra maradt még kardja, amit koboldok készítettek. Leszármazottairól semmit sem tudunk, de sokan úgy gondolják, hogy esetleg Albus Dumbledore, Harry Potter vagy pedig Weasleyék azok, hiszen ők vöröshajúak (ez a ház színe) és a családjuk minden tagja évszázadok óta ebbe a házba jár.
  • Mardekár Malazár: Feltehetőleg     Mardekár  Malazár   Kelet-  -Angliából származik. Életéről nem sokat tud a varázslóvilág. Azonban egy biztos, miután három társával megalapította a mágusképzőt, összeveszett társaival, mert nem értett egyet velük abban, hogy kik is nyerjenek felvételt az iskolába. Mardekár szerint csak az aranyvérű családokból származó gyerekeket kell felvenni. Ezután ő elment az iskolából de hátrahagyta a Titkok Kamráját, ami „megszűri” a Roxfortba járó diákokat. Utódjairól viszont sokat hallhatunk: laszármazottai a Gomoldok, de a vérvonal 1998-ban, Voldemort halálával végleg kihalt.
  • Hollóháti Hedvig: Hollóhátiról hátramaradt a koboldok által készített diadémja, amiről mindenki azt gondolta, hogy elveszett. A 7. kötetben derül ki, hogy valójában lánya, Hollóháti Heléna  (másnéven Szürke Hölgy, a Hollóhát torony kísértete) lopta el. Ezt már korábban Tom Denem is megtalálta, majd horcruxot csinált belőle.
  • Hugrabug Helga: Leginkább főzőtudományáról ismert, a roxforti receptek legtöbbje is tőle származik. J. K. Rowling egyik nyilatkozatából kiderül, hogy a házimanók is Hugrabug jóvoltából kerülnek a Roxfortba. Hátrahagyott maga után egy poharat, amiből Voldemort szintén horcruxot készített.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.