Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Élet a Roxfortban

2009.07.15

Hogy néz ki egy roxfortos diák átlagos hétköznapja?

  1. Reggeli a nagyteremben (étkezés, posta kézbesítése)
  2. Délelőtt: A tanítás 9 órakor kezdődik. Két órán vesznek részt a tanulók, egy rövid, 10 perces szünettel megszakítva.
  3. Ebéd a nagyteremben
  4. Délután: ismét két órát tartanak, köztük egy rövid szünettel. A gólyák péntek délutánonként általában szabadak.

Hétvégék: Minden tanévben meg van határozva néhány roxmortsi hétvége időpontja. Akinek van  szülői engedélye és harmadik vagy annál magasabb évfolyamba jár, lemehet a faluba és az egész napot barátaival töltheti a különböző mágikus boltokban sétálgatva. Roxmorts az egyetlen kizárólag varázslók lakta település Nagy-Britanniában.

A tanév szeptember 1-jén kezdődik, ezen a napon A Roxfort Expressz szállítja a felvételt nyert tanulókat tanulmányik helyszínére. Egy tanév három részből áll: először karácsonykor van szünet, akkor  atanulók többsége elhagyj az iskolát és családjával tölti az ünnepeket. De vannak tanulók, akiknek nincsan családjuk vagy valamilyen okból ott kell maradniuk, így a tanárokkal együtt karácsonyoznak. A második szünet húsvét táján esedékes, ám akkor a tanulók nem mehetnek haza, az Roxfortban készítik el a rájuk bízott tömérdek házi feladatot. A tanév a vizsgákkal ér véget.

Ünnepek

Rendszerint négy ünnepséget rendeznek Roxfortban minden évben: az évnyitó- és évzáró ünnepséget, a karácsonyi és a halloweeni ünnepélyt. De vannak kivételes esetek: a nagyedik kötetben például a Trimágus Tusa okából több ünnepélyt, köztük megnyitó ceremóniát is.